Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Град Пирот ће бити домаћин Локалне церемоније за Студију заштите села Гостуша у општини Пирот, добитника Гран-при награде Европске уније и признања Европе Ностре за културно наслеђе за 2016-у годину, у периоду од 27.8. до 31.8.2016. Свечани део локалне церемоније одржаће се 31.8.2016. у Дому културе у Пироту, а претходиће му четвородневни семинар који ће окупити стручњаке из различитих области везаних за заштиту и промоцију културног и природног наслеђа.


Према речима директора Завода за заштиту споменика културе Ниш и управитеља Фондације, Елене Васић Петровић “организација локалне церемоније обавеза је сваког добитника Награде Европе Ностре и Европске уније”, а с обзиром на то да је Завод за заштиту споменика културе Ниш понео ово престижно признање за пројекат који се односи на пиротски крај, одлучено је да се иста одржи управо у Пироту.

“Свечани део церемоније окупиће надамо се велики број гостију, пре свега пироћанаца, који ће у свом граду имати прилику да виде како је пројекат започет и како се одвијао, али и да сазнају у каквој конкуренцији је наш Завод однео чак две победе, освојивши поред самог признања и додатну Гран-при награду”, рекла је Васић Петровић и додала да ће на церемонији, говорити градоначелник Пирота, гдин Владан Васић, генерални секретар Европе Ностре гђа Снешка Qуаедвлиег-Михаиловић, а очекује се да ће доћи и амбасадор Мицхаел Давенпорт, као и бројни други амбасадори и званичници. На тргу испред Дома културе биће постављена изложба “Старопланинско село Гостуша”, која ће такође бити отворена у оквиру локалне церемоније.

Семинар ће се одржати у Дојкинцима и окупиће 30-ак стручњака из региона, а међу њима ће бити и представници пиротске управе, туристичке огранизације и јавних предузећа. Планирано је да учесници обиђу Гостушу, али и бројне друге споменике културе у Пироту и окружењу. Према речима Иване Цветковић, сарадника нишког Завода и главног координатора семинара, главна замисао окупљања је “повезивање свих заинтересованих страна и планирање заједничког деловања”, а крајњи циљ је наравно “успостављање ефикаснијег система заштите културних и природних добара у нашој земљи”.

Локалну церемонију организују Завод за заштиту споменика културе Ниш и Град Пирот, уз помоћ Европске Комисије и Европе Ностре, као и Туристиче организације Пирота, Дома културе Пирот и Фондације архитекта Александар Радовић.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine